Thursday, 9 February 2017

ISTQB Question Paper - 2

21 Given the following types of tool, which tools would typically be used by developers and which by an independent test team:

i.  static analysis

ii.  performance testing
iii.  test management
iv. dynamic analysis
v. test running
vi.  test data preparation

a)  developers would typically use i, iv and vi; test team ii, iii and v
b)  developers would typically use i and iv; test team ii, iii, v and vi
c)  developers would typically use i, ii, iii and iv; test team v and vi
d)  developers would typically use ii, iv and vi; test team I, ii and v
e)  developers would typically use i, iii, iv and v; test team ii and vi

22 The main focus of acceptance testing is:
a)  finding faults in the system
b)  ensuring that the system is acceptable to all users
c)  testing the system with other systems
d)  testing for a business perspective
e)  testing by an independent test team

23 Which of the following statements about the component testing standard is false:

a)  black box design techniques all have an associated measurement technique

b)  white box design techniques all have an associated measurement technique
c)  cyclomatic complexity is not a test measurement technique
d)  black box measurement techniques all have an associated test design technique
e)  white box measurement techniques all have an associated test design technique

24 Which of the following statements is NOT true:

a)  inspection is the most formal review process
b)  inspections should be led by a trained leader
c)  managers can perform inspections on management documents
d)  inspection is appropriate even when there are no written documents
e)  inspection compares documents with predecessor (source) documents

25 A typical commercial test execution tool would be able to perform all of the following EXCEPT:

a)  generating expected outputs
b)  replaying inputs according to a programmed script
c)  comparison of expected outcomes with actual outcomes
d)  recording test inputs
e)  reading test values from a data file

26 The difference between re-testing and regression testing is

a)  re-testing is running a test again; regression testing looks for unexpected side effects

b)  re-testing looks for unexpected side effects; regression testing is repeating those tests

c)  re-testing is done after faults are fixed; regression testing is done earlier
d)  re-testing uses different environments, regression testing uses the same environment

e)  re-testing is done by developers, regression testing is done by independent testers

27 Expected results are:
a)  only important in system testing
b)  only used in component testing
c)  never specified in advance
d)  most useful when specified in advance
e)  derived from the code

28 Test managers should not:
a)  report on deviations from the project plan
b)  sign the system off for release
c)  re-allocate resource to meet original plans
d)  raise incidents on faults that they have found
e)  provide information for risk analysis and quality improvement

29 Unreachable code would best be found using:
a)  code reviews
b)  code inspections
c)  a coverage tool
d)  a test management tool
e)  a static analysis tool

30 A tool that supports traceability, recording of incidents or scheduling of tests is called:

a)  a dynamic analysis tool
b)  a test execution tool
c)  a debugging tool
d)  a test management tool
e)  a configuration management tool

31 What information need not be included in a test incident report:

a)  how to fix the fault

b)  how to reproduce the fault
c)  test environment details
d)  severity, priority
e)  the actual and expected outcomes

32 Which expression best matches the following characteristics or review processes:

1.  led by author

2.  undocumented
3.  no management participation
4.  led by a trained moderator or leader
5.  uses entry exit criteria

s)  inspection
t)  peer review
u)  informal review
v)  walkthrough

a)  s = 4, t = 3, u = 2 and 5, v = 1
b)  s = 4 and 5, t = 3, u = 2, v = 1
c)  s = 1 and 5, t = 3, u = 2, v = 4
d)  s = 5, t = 4, u = 3, v = 1 and 2
e)  s = 4 and 5, t = 1, u = 2, v = 3

33 Which of the following is NOT part of system testing:
a)  business process-based testing
b)  performance, load and stress testing
c)  requirements-based testing
d)  usability testing
e)  top-down integration testing

34 What statement about expected outcomes is FALSE:
a)  expected outcomes are defined by the software’s behaviour
b)  expected outcomes are derived from a specification, not from the code
c)  expected outcomes include outputs to a screen and changes to files and databases

d)  expected outcomes should be predicted before a test is run
e)  expected outcomes may include timing constraints such as response times

35 The standard that gives definitions of testing terms is:

a)  ISO/IEC 12207
b)  BS7925-1
c)  BS7925-2
d)  ANSI/IEEE 829
e)  ANSI/IEEE 729


36 The cost of fixing a fault:
a)  Is not important
b)  Increases as we move the product towards live use
c)  Decreases as we move the product towards live use
d)  Is more expensive if found in requirements than functional design
e)  Can never be determined

37 Which of the following is NOT included in the Test Plan document of the Test Documentation Standard:

a)  Test items (i.e. software versions)

b)  What is not to be tested
c)  Test environments
d)  Quality plans
e)  Schedules and deadlines

38 Could reviews or inspections be considered part of testing:
a)  No, because they apply to development documentation
b)  No, because they are normally applied before testing
c)  No, because they do not apply to the test documentation
d)  Yes, because both help detect faults and improve quality
e)  Yes, because testing includes all non-constructive activities

39 Which of the following is not part of performance testing:
a)  Measuring response time
b)  Measuring transaction rates
c)  Recovery testing
d)  Simulating many users
e)  Generating many transactions

40 Error guessing is best used
a) As the first approach to deriving test cases
b)  After more formal techniques have been applied
c)  By inexperienced testers
d)  After the system has gone live

e)  Only by end users

Question number Correct answer 

21  B
22  D

23  A
24  D

25  A
26  A
27  D

28  C
29  A
30  E
31  A
32  B
33  E
34  A
35  B
36  B
37  D

38  D

39  C

40  B

No comments:

Post a Comment